جواب درس نهم نگارش پنجم ابتدایی

در این نوشته گام به گام درس ۹ نگارش پنجم دبستان با موضوع درس «نام آوران،دیروز،امروز،فردا» قرار گرفته‌ است که شامل املا و دانش زبانی، درک متن و نگارش می‌باشد. در ادامه با ما از بخش مطالب درسی پایه پنجم ابتدایی همراه باشید.

جواب املا و دانش زبانی صفحه ۴۸ نگارش پنجم

۱- با توجه به متن درس، کلمه‌های گروه « الف و ب » را با هم ترکیب کنید و واژه‌ی جدید بسازید.

گروه الف: خوش، سپاس، نام، کتاب، پر، خدا
گروه ب: امید، فروش، آور، حافظ، نما، گزار

پاسخ:

واژه‌های جدید: خوش‌نما‌، سپاس‌گزار‌، نام‌آور‌، کتاب‌فروش‌، پر امید‌، خداحافظ

جواب املا و دانش زبانی صفحه ۴۸ نگارش پنجم

۲- با توجه به متن درس، از روی بندی که درباره‌ی «نام‌آوران امروز» صحبت کرده است، یک بار بنویسید.

پاسخ:

کتاب سه فصل داشت: «نام‌آوران دیروز، نام‌آوران امروز، نام‌آوران فردا». فصل دوم یعنی «نام‌آوران امروز» بیشتر توجه مرا به خود جلب کرد. فهرست مطالب فصل را نگاه کردم، دیدم مربوط به تاریخ معاصر و مخصوصاً بزرگان و نام‌آوران دوره‌‌ی انقلاب اسلامی است. از چهره‌های رشید و دلاور دوران هشت سال دفاع مقدّس تا دانشمندان و شهدای علمی و فناوری هسته‌ای مانند شهید مصطفی احمدی روشن، شهید حسن تهرانی مقدّم، شهید مسعود علی محمّدی، شهید داریوش رضایی نژاد و شهید مجید شهریاری.


۳- جدول زیر را کامل کنید.

جمله گسترش یافتهجمله کوتاه
سام جوانی زورمند را با قامتی بلند و موی سپید دید.سام جوانی زورمند را دید
حیاط قصر بزرگ پر از گل‌های رنگارنگ و خوش بو شده بود.حیاط قصر پر از گل بود.
در دشتی بزرگ پروانه‌ای با بال‌های زیبا، و خوش آب و رنگ‌ زندگی می‌کرد.در دشتی بزرگ، پروانه‌ای زندگی می‌کرد.

جواب درک متن صفحه ۵۰ نگارش پنجم

۱- به نشانه‌هایی که زیر آن‌ها خط کشیده شده، توجه کنید.

جمله‌ی اول: هر کدام در گوشه ای از کتاب فروشی سرگرم تماشا و خواندن بخش‌هایی از کتاب شدیم. 
نقطه: پایان همه جملات به جز پرسشی و عاطفی


جمله‌ی دوم: ناگزیر ، کتابم را بستم و به آقای فرهنگ تحویل دادم. 
ویرگول: مکث در جمله


جمله‌‌ی سوم: چه کسانی این همه کتاب را می‌خوانند؟ 
علامت سوال: پایان جملات پرسشی


جمله‌ی چهارم: تو چه گل سرخ زیبایی هستی! 
علامت تعجب: پایان جملات عاطفی

هر یک از این نشانه‌ها به شما کمک می‌کند تا متن را با لحن مناسب بخوانید و آن را بهتر درک کنید.


۲- با توجه به جمله‌ها و نشانه‌های بالا، جدول زیر را کامل کنید.

پاسخ:

*شکل نشانهنام نشانهکاربرد
جمله اول.نقطهپایان همه جملات به جز جملات پرسشی و عاطفی
جمله دوم،ویرگولمکث در بیان جمله
جمله سوم؟علامت سوالپایان جملات پرسشی
جمله چهارم!علامت تعجبپایان جملات عاطفی

جواب نگارش صفحه ۵۱ و ۵۲ نگارش پنجم

یکی از موضوع‌های زیر را انتخاب کنید و با استفاده از «روش مقایسه»، سه بند درباره‌ی آن بنویسید.

🟦 شیوه‌ی دفاع از میهن در زمان گذشته و امروز
🟦 وسایل سفر در گذشته، امروز و فردا
🟦 نوع بازی‌های کودکان در روزگار گذشته و امروز
🟦 شیوه‌ی دید و بازدیدهای نوروزی در گذشته و امروز
🟦 وسیله‌ی گرم کردن خانه‌ها در گذشته، امروز و فردا

پاسخ: در زیر برای تمام موضوعات بالا برای شما عزیزان متنی را قرار داده‌ایم که می‌توانید از آن استفاده کنید.

موضوع: شیوه‌ی دفاع از میهن در زمان گذشته و امروز

متن: شیوه دفاع از وطن در گذشته مانند شیوه‌های دفاع از میهن در امروز نیست. در آن زمان مردم با جان خود از وطن خود دفاع می‌کردند. این افراد همکاری و دفاع خود را در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران تثبیت کردند. اگر به دوران قبل از انقلاب اسلامی در دوره رضاشاه و محمدرضا شاه برگردیم، می‌توان به این نکته نیز اشاره کرد که فعالیت‌های انقلابی مردم انقلابی ایران، به ویژه در تهران و اطراف تهران، باعث شد که شاه بسیار حساس شود و مردم انقلابی را زندانی کند. جنبش انقلابی منجر به دستگیری افراد انقلابی شد. ۲۰ تا ۳۰ سال در ساواک زندانی بودند و بسیاری از شهدای ما در زمان محمدرضا شاه در این راه به شهادت رسیدند.

اما شیوه ی دفاع از وطن امروز از جنگ سخت به جنگ نرم تبدیل شده است، اما جنگ نرم چیست؟ جنگ نرم جنگی است که دیگر کشت و کشتار و آزار و اذیت بدنی و فیزیکی در آن وجود ندارد و فقط مغز و فکر و روح انسان ها مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد، این جنگ، یک جنگ فرهنگی است. در این نوع جنگ مردم باید بیشتر از خود مراقبت کنند؛ زیرا این جنگ بسیار بسیار سخت‌تر و دشوارتر از جنگ تن به تن و حضوری است، بیاییم با محکم سازی ریشه و اساس زندگی مان جنگ نرم را که در امروز بیشتر رواج دارد مقابله و محافظت کنیم.


موضوع: وسایل سفر در گذشته، امروز و فردا

متن: مردم در گذشته از وسایلی مثل درشکه برای رفت و آمده استفاده می‌کردند، درشکه یک اتاقک کوچک روی چهار چرخ است که معمولا توسط اسب کشیده می‌شود. اما امروزه وسایل حمل و نقل پیشرفت زیادی کرده‌اند، برای مثال مترو که یک قطار زیرزمینی است یکی از وسایل حمل و نقل امروزی است. وسایل حمل و نقل در آینده هم تفاوت زیادی با وسایل حمل و نقل امروزی خواهند داشت، به عنوان مثال می‌توان به مونوریل‌ها اشاره کرد که در ارتفاع ۶ متری حرکت می‌کنند. همه‌ی این وسایل برای مسافرت‌های انسان ساخته شده می‌شوند. اما عملکرد متفاوتی دارند، هم از لحاظ شکل، سوخت، قدرت و … .

درشکه‌ها هر چند قدیمی هستند و سرعت پایینی دارند اما برای حرکت به امکانات خاصی نیاز ندارند. در حالی که مترو و مونوریل به امکانات بخصوصی نیاز دارند، در مقابل، سرعت و راحتی مسافرت با مونوریل و مترو قابل مقایسه با درشکه نیست.


موضوع: نوع بازی‌های کودکان در روزگار گذشته و امروز

متن: امروزه در دست هر کودک، نوجوان و جوانی می‌توانید موبایلی را ببینید که با آن بازی می‌کند و یا در هر خانه‌‌ای کامپیوتری وجود دارد که با آن بازی‌های رایانه‌ای انجام می‌دهند. از پدرم در مورد بازی‌های قدیمی پرسیدم. وی از فوتبال کوچه پس کوچه‌‌ها، والیبال، الک دولک، کارت بازی، تیله و چند بازی دیگر یاد کرد و آهی از ته دل کشید و دوباره گفت: بازی‌های امروز بی حرکت است و باعث بیماری‌هایی مانند چاقی، ضعف چشم و … می‌شود. اما در گذشته، بازی‌ها پویا بودند و در فضای باز انجام می‌شد. بچه‌ها با هم بازی کردند و صمیمی می‌شدند و مثل بچه‌های امروزی منزوی نبودند.


موضوع: شیوه‌ی دید و بازدیدهای نوروزی در گذشته و امروز

متن: در گذشته، دید و بازدیدهای نوروزی بیشتر جنبه محلی و خانوادگی داشت. مردم به صورت حضوری و با پای پیاده یا استفاده از وسایل نقلیه عمومی به دیدار یکدیگر می‌رفتند و هدایای ساده‌ای مانند شیرینی، آجیل و میوه تبادل می‌کردند. امروزه، با گسترش فناوری و شبکه‌های اجتماعی، شیوه دید و بازدیدها تغییر کرده است. علاوه بر دیدارهای حضوری، تبریک سال نو از طریق تماس تلفنی، پیامک و شبکه‌های اجتماعی نیز رواج یافته است. همچنین، هدایای متنوع‌تری مانند کارت هدیه، لوازم الکترونیکی و سفر به شهرهای دیگر مرسوم شده است.


موضوع: وسیله‌ی گرم کردن خانه ها در گذشته، امروز و فردا

متن: در گذشته، مردم برای گرم کردن خانه‌های خود از وسایل گرمایشی سنتی مانند بخاری‌های نفتی، کرسی و آتش استفاده می‌کردند. این وسایل علاوه بر آلودگی هوا، خطر آتش‌سوزی نیز به همراه داشتند. امروزه، با پیشرفت تکنولوژی، وسایل گرمایشی متنوعی مانند رادیاتور، بخاری برقی و شوفاژ به بازار آمده‌اند که علاوه بر راندمان بالاتر، آلودگی کمتری نیز تولید می‌کنند. در آینده، پیش‌بینی می‌شود که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و زمین گرمایی برای گرمایش منازل رواج بیشتری پیدا کند.

سخن پایانی

اگر سوالی درباره‌ی درس نهم نگارش پنجم دبستان با موضوع درس ««نام آوران،دیروز،امروز،فردا»» دارید می‌توانید در بخش نظرات بپرسید تا تیم معلمان ما در اولین فرصت شما را راهنمایی کنند.

جواب درس هشتم نگارش پنجم
جواب درس دهم نگارش پنجم
📝 نمونه سوالات پایه پنجم ابتدایی

توجه: دانش‌آموزان عزیز شما می‌توانید برای دسترسی آسان‌تر به مطالب درسی عبارت «سوییتی بلاگ» را درانتهای مطلب مورد نظر خود سرچ(جست و جو) کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *