جواب درس لی لی حوضک تفکر و پژوهش ششم

در این نوشته جدیدترین گام به گام درس ۱۳ تفکر و پژوهش ششم ابتدایی با موضوع درس«لی لی حوضک» قرار گرفته‌است که شامل گفت و گو کنید و فعالیت در خانه می‌باشد. در ادامه با ما از بخش مطالب درسی پایه ششم ابتدایی همراه باشید.

جواب گفت و گو کنید صفحه ۶۸ و ۶۹ تفکر و پژوهش ششم

پس از نمایش فیلم درباره‌ی این پرسش‌ها گفت‌وگو کنید.
– در این فیلم چه دیدید؟ (در پاسخ به این پرسش درباره‌ی ویژگی‌های شخصیتی حیوانات، روند وقایع، تغییرات، نمادها، جزئیات صحنه‌های فیلم گفت‌وگو کنید.)

پاسخ:

خلاصه داستان به این صورت است که مرغ و خروس صاحب یک جوجه می‌شوند. جوجه هنگام بازی، به دلیل بی‌تجربگی و پرت شدن حواسش به ماهی‌ها، داخل حوض پر از آب می‌افتد. مرغ و خروس برای نجات جان او بلافاصله دست به کار می‌شوند و از حیوانات دیگر جنگل کمک می‌خواهند، اما حیوانات جنگل به درخواست‌های مرغ و خروس بی‌توجهی می‌کنند و تنها به مشکلات خود فکر می‌کنند.

جواب گفت و گو کنید صفحه ۶۸ و ۶۹ تفکر و پژوهش ششم


پس از نگرانی‌ها و ناامیدی‌های فراوان مرغ و خروس، امید نجات می‌رسد. بز، برخلاف دیگر حیوانات، احساس مسئولیت می‌کند و سعی می‌کند دیگر حیوانات را برای نجات جوجه متقاعد کند. حیوانات جنگل به صحبت‌های بز گوش می‌دهند و با همکاری لاک‌پشت، کرم و پروانه، قایقی از حیوانات می‌سازند تا جوجه را از حوض بیرون بیاورند. نقش بز به عنوان ناجی داستان می‌تواند اشاره‌ای به بز کوهی به عنوان نماد ایران باستان باشد.


– رفتار هر یک از حیوانات در موقع شنیدن درخواست کمک خروس چه بود؟

پاسخ: توجهی به خواسته او نمی کردند، از کنارش می‌گذشتند.


– بز چگونه روی بقیه‌ی حیوانات اثر گذاشت؟ چگونه باعث تغییر هر کدام از حیوانات شد؟ 
– چرا کمک خواستن خروس تأثیری در حیوانات نداشت؟

پاسخ: بز با متانت و آرامش درخواست خود را مطرح کرد تا حیوانات را متحد کند، اما خروس به دلیل ترس و دلهره‌ای که در دلش بخاطر در خطر بودن فرزندش داشت، نتوانسته بود خواسته خود را به خوبی به دیگر حیوانات منتقل کند.


– رفتارهای هر یک از حیوانات این داستان شما را به یاد چه رفتارهایی از مردم می‌اندازد؟

پاسخ: اتحاد، هم‌فکری، مشورت، دست‌گیری و در نهایت رسیدن به هدف مورد نظر

جواب فعالیت در خانه صفحه ۶۹ تفکر و پژوهش ششم

هرکس معیارهایی دارد و در هر موقعیت بر اساس معیارهای خود، رفتار می‌کند و درباره‌ی رفتار خود و دیگران قضاوت می‌کند. معیارهای هرکس از منابع معتبر یا غیرمعتبر کسب می‌شود؛ این منابع شامل افراد مانند اعضای خانواده، همسالان، معلّمان، صاحب‌نظران و …، و رسانه‌ها مانند کتاب‌ها، صدا و سیما، روزنامه‌ها، شبکه‌های مجازی و … است. این منابع از اعتبار یکسان برخوردار نیستند. با گفت‌ و گو با اعضای خانواده بنویسید شما معیارهای خود را چگونه کسب کرده‌اید؟ چقدر به اعتبار آن‌ها اطمینان دارید؟

پاسخ:

ما بیشتر معیارهای زندگی خود یا در درجه نخست از شناخت خود از خداوند به دست آورده‌ایم. سپس با قرار گرفتن در محیط‌های خانوادگی و آموزش‌ها تربیت هایی که توسط پدر و مادر خود به دست آورده‌ایم. سپس با قدم نهادن در راه مدرسه‌، از معلمین خود آموخته‌ایم.

سخن پایانی

اگر سوالی درباره‌ی درس سیزدهم تفکر و پژوهش ششم دبستان با موضوع درس««لی لی حوضک»» دارید می‌توانید در بخش نظرات بپرسید تا تیم معلمان ما در اولین فرصت شما را راهنمایی کنند.

جواب درس از کجا بدانم تفکر و پژوهش ششم
جواب درس آخر خط تفکر و پژوهش ششم
📝 سوالات درس لی لی حوضک تفکر و پژوهش ششم
📝 نمونه سوالات پایه ششم ابتدایی

توجه: دانش‌آموزان عزیز شما می‌توانید برای دسترسی آسان‌تر به مطالب درسی عبارت «سوییتی بلاگ» را در انتهای مطلب مورد نظر خود سرچ(جست و جو) کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *