جواب درس هفتم مطالعات اجتماعی سوم ابتدایی

در این نوشته جدیدترین گام به گام درس ۷ مطالعات اجتماعی سوم دبستان با موضوع درس«از بزرگتر‌ها قدردانی کنیم» قرارگرفته‌است که شامل گفت و گو کنید، جست و جو کنیم و به کارببندیم می‌باشد. در ادامه با ما از بخش مطالب درسی پایه سوم ابتدایی همراه باشید.

جواب گفت و گو کنید صفحه ۲۵ مطالعات اجتماعی سوم

۱- داستان هدیه‌ی خدا را بخوانید.

منظور مادربزرگ از اینکه به نوه‌اش می‌گفت: تو دست منی، تو پای منی، تو گوش منی… چه بود؟

پاسخ:

یعنی نوه به مادربزرگش در انجام کارهاش کمک می‌کرد.


مادربزرگ درباره‌ی نوه‌اش چه دعایی کرد؟

پاسخ:

دستت درد نکند، الهی خدا دستت را بگیره عزیزم.


منظور او از این دعا چه بود؟

پاسخ:

خدا همیشه در همه کارها به نوه‌اش کمک کند.


چرا خداوند به مادربزرگ، نوه‌ی خوب و مهربانی هدیه داده بود؟

پاسخ:

 زیرا وقتی که مادربزرگ، دختری کوچک بود، به مادربزرگش کمک می‌کرده و او هم، در حقش دعا کرده است.


۲- پنج شنبه شب است. فردا حمید و خانواده‌اش می‌خواهند به یک جای خوش آب و هوا در اطراف شهر بروند. همه از رفتن به سفر خوشحال هستند. آن‌ها لباس‌ها و وسایلشان را در ساک می‌گذارند.

حمید با برادر و خواهرهایش درباره‌ی دیدنی‌های بین راه صحبت می کند. مادربزرگ حمید در خانه‌ی آن‌ها زندگی می‌کند. او پاهایش درد می‌کند. خیلی آهسته راه می‌رود و به سختی ماشین سوار می‌شود و از آن پیاده می‌شود.

شب، اعضای خانواده درباره‌ی اینکه مادربزرگ همراه آن‌ها به سفر برود یا نه گفت‌ و گو کردند. به نظر شما آن‌ها در این‌باره چه تصمیمی بگیرند؟ چرا؟ اگر شما جای حمید بودید، چه می‌گفتید؟

پاسخ:

تصمیم بگیرند که مادربزرگ با آن‌ها به سفر برود، برای اینکه همه ما پیر می‌شویم و به کمک بچه‌ها و جوان‌تر‌ها نیاز داریم. من اگر جای حمید بودم، به مادربزرگ کمک می‌کنم.


۳- چرا باید به پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و افراد سالمند احترام بگذاریم و از آن ها قدردانی کنیم؟

پاسخ:

زیرا آن‌ها به ما محبت کردند، از ما مواظبت کردند، در کارها به ما کمک کردند، و هر کس روزی پیر می‌شود و به محبت و کمک بچه‌هاش و نوه هایش نیاز دارد.


۴- یک خاطره‌ی زیبا از پدربزرگ یا مادربزرگتان را در کلاس تعریف کنید.

پاسخ:

شب‌های زمستان

یکی از خاطره‌های قشنگم از پدربزرگ، شب‌های زمستون بود. وقتی هوا سرد می‌شد، همه دور هم جمع می‌شدیم تو اتاقی که یه بخاری زغالی قدیمی توش روشن بود. پدربزرگ یه لحاف بزرگ پشمی می‌آورد و همه رو زیرش جمع می‌کرد. بعد شروع می‌کرد به قصه گفتن. قصه‌هاش پر از هیجان و ماجراجویی بود. از شاهزاده‌ها و پری‌ها می‌گفت تا از حیوونای جنگل. هر شب یه قصه جدید بود و من با ذوق و شوق به حرف‌هاش گوش می‌دادم.

جواب جست و جو کنید صفحه ۲۵ مطالعات اجتماعی سوم

با راهنمایی معلم به «پیام قرآنی» کتاب درسی قرآن مراجعه کنید و آیه‌ای را که مربوط به پدر و مادر است، پیدا کنید. از روی معنی آن بنویسید و در کلاس بخوانید.

پاسخ:

وَ بِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا (سوره اسرا آیه ۲۳)
به پدر و مادر خود نیکی کنید.

جواب به کار ببندیم صفحه ۲۶ مطالعات اجتماعی سوم

۱- در گفت‌ و گو کنید شماره‌ی ۴ یک خاطره از پدربزرگ یا مادربزرگ تعریف کردید. حالا وقت قدردانی از همان بزرگترها است. یک هفته فرصت دارید درباره‌ی این موضوع فکر کنید و این کار را هر طور که دوست دارید، انجام بدهید. بعد در کلاس بگویید چگونه این کار را انجام دادید.

پاسخ:

من تصمیم گرفتم از مادربزرگم قدردانی کنم و یک روز خاص برایش درست کنم.

برنامه‌ریزی: اول، یک هفته درباره‌ی این موضوع فکر کردم. بعد تصمیم گرفتم که یک روز به خانه‌اش بروم و برایش یک سورپرایز ترتیب بدهم.

کارهایی که انجام دادم:

پختن غذا: من از مادر کمک گرفتم و با هم یک کیک خوشمزه درست کردیم. مادربزرگم عاشق کیک شکلاتی است!

خرید گل: بعد از آن، به فروشگاه رفتم و یک دسته گل زیبا خریدم تا به مادربزرگم هدیه بدهم.

نوشتن نامه: همچنین یک نامه نوشتم و در آن نوشتم چقدر او را دوست دارم و چقدر از تمام کارهایی که برای من کرده، سپاسگزارم.

روز سورپرایز: روز موعود، به خانه مادربزرگم رفتم و وقتی وارد شدم، با گل و کیک به استقبالش رفتم. او خیلی خوشحال شد و چشمانش درخشید. ما با هم کیک خوردیم و من داستان‌هایی از دوران بچگی‌اش را شنیدم.

این روز برای من خیلی خاص بود و احساس کردم که با این کار توانستم محبت و قدردانی‌ام را به مادربزرگم نشان دهم!


٢- یک آلبوم عکس (الکترونیکی) از تصاویر خانوادگی با استفاده از رایانه و نرم‌افزار تولید کنید. دقت کنید که تصاویر شخصیتان را در تلفن همراه نگهداری نکنید، بلکه آن‌ها را در حافظه‌ی جانبی ذخیره کنید.

پاسخ: بر عهده‌ی دانش‌آموز


۳- این «شجره نامه» یا درخت خانوادگی علی است. شجره‌نامه نشان می‌دهد که افراد یک خانواده چه نسبتی با هم دارند. شما هم روی کار برگه‌ی شماره‌ی (۵) شجره‌نامه‌ی خودتان را درست کنید.

جواب به کار ببندیم صفحه ۲۶ مطالعات اجتماعی سوم

پاسخ:

درخت خانوادگی یا شجره‌نامه خود را مانند تصویر بالا درست کنید. می‌توانید به جای تصاویر اعضای خانواده خود، نام آن‌ها را بنویسید.

سخن پایانی

اگر سوالی درباره‌ی درس ۷ مطالعات اجتماعی پایه‌ سوم ابتدایی با موضوع درس ««از بزرگتر‌ها قدردانی کنیم»» دارید می‌توانید در بخش نظرات بپرسید تا تیم معلمان ما در اولین فرصت شما را راهنمایی کنند.

جواب درس ششم مطالعات اجتماعی
جواب درس هشتم مطالعات اجتماعی
📝سوالات درس هفتم مطالعات اجتماعی سوم
📝 نمونه سوالات پایه سوم ابتدایی

توجه: دانش‌آموزان عزیز شما می‌توانید برای دسترسی آسان‌تر به مطالب درسی عبارت «سوییتی بلاگ» را در انتهای مطلب مورد نظر خود سرچ(جست و جو) کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *